The wishlist name can't be left blank
Om u beter te kunnen helpen gebruikt sealsupply cookies en vergelijkbare technieken. Door op toestaan te klikken stemt u in met het plaatsen van deze cookies. - meer informatie - Toestaan
Uw webbrowser (Internet Explorer) wordt niet meer ondersteund
Update browser More information
Mijn winkelwagen 0
kwaliteit
kwaliteit Goedgekeurd en gecertificeerd
service
service 24x7 De basis van onze dienstverlening
flexibel
flexibel Ook voor maatwerk
support
+31 (0)38 - 30 32 700

Voor het eerst bestellen?

Vraag een login aan

Bent u al klant?

Klik hier om in te loggen

Borgveren

Borgveren

Een borgveer is een verenstalen borgring die bestaat uit een half flexibele metalen ring met open uiteinden die op zijn plaats kan worden geklikt. De borgveer is ook bekend onder de naam seegerring, zekeringsring of circlip. Cirlip is een samentrekking van "cirkel" en "clip".

De borgveer wordt meestal ingezet voor het axiaal borgen/positioneren/fixeren van een element op een as of in een huis. Borgveren worden in drie categorieën ingedeeld. De borgveren voor de as zijn voor uitwendig gebruik (conform DIN 471), beschikbaar in de normale uitvoering en een specifieke ‘heavy’ uitvoering voor zwaardere toepassingen. De borgveren voor het huis zijn voor inwendig gebruik (conform DIN 472), beschikbaar in de normale uitvoering en een specifieke ‘heavy’ uitvoering voor zwaardere toepassingen. De laatste categorie betreft borgveren voor assen met een voorbewerkte groef (conform DIN 6799). Deze borgveren kunnen grote axiale drukken weerstaan.

Uitvoeringen waarin Seal Supply borgveren kan leveren

Borgveren voor as conform DIN 471:

  • CR-10 (A), veren staal (standaard)
  • CR-10 (A), roestrij staal (304)
  • CR-20 (AS), heavy duty

Borgveren voor huis conform DIN 472:

  • CR-11 (J), veren staal (standaard)
  • CR-11 (J), roestrij staal (304)
  • CR-21 (JS), heavy duty

Borgveren voor as conform DIN 6799:

  • RR-10, veren staal
  • RR-10, roestrij staal

Bevestigen van borgveren DIN 471 en DIN 472

De borgveren worden bevestigd in een daarvoor bestemde groef in de as of naaf. Voor zowel de montage als demontage wordt een speciale borgveertang gebruikt. Deze speciale tangen zijn beschikbaar in uitvoeringen met rechte of gebogen bekken. Bij uitwendige borgveren voor de as wordt een tang gebruikt waarbij de bek bij het inknijpen uit elkaar gaat. Bij borgveertang voor inwendige borgveren voor het huis gaat de bek van de tang bij gebruik naar elkaar toe. Er zijn ook tangen beschikbaar met verwisselbare bekken, die toegepast kunnen worden bij zowel inwendige als uitwendige borgveren.

De online groothandel voor al uw afdichtingen

Borgveren zijn bij Seal Supply eenvoudig en om meerdere manieren te bestellen. U kunt bij ons zowel online als telefonisch als per e-mail uw bestelling doorgeven. Met het aanmaken van een eigen webshop account krijgt u de nodige voordelen. U heeft dan altijd inzicht in de voorraad en de levertijden.

Als u nog geen webshop account heeft, klik dan hier om een eigen account bij ons aan te vragen.

Loading