Om u beter te kunnen helpen gebruikt sealsupply cookies en vergelijkbare technieken. Door op toestaan te klikken stemt u in met het plaatsen van deze cookies. - meer informatie - Toestaan
The wishlist name can't be left blank
Uw webbrowser (Internet Explorer) wordt niet meer ondersteund
Update browser More information
Mijn winkelwagen 0
kwaliteit
kwaliteit Goedgekeurd en gecertificeerd
service
service 24x7 De basis van onze dienstverlening
flexibel
flexibel Ook voor maatwerk
support
+31 (0)38 - 30 32 700

Voor het eerst bestellen?

Vraag een login aan

Bent u al klant?

Klik hier om in te loggen

O-ringen

O-ringen


O-ringen zijn cirkelvormige afdichtingselementen met een cirkelvormige dwarsdoorsnede. De eenvoud van de vorm in combinatie met de elastische eigenschappen van de materialen van de O-ringen verlenen de O-ring universele eigenschappen en maken van hem het meest gebruikte afdichtingselement. O-ringen kunnen in een groot aantal elastomeermaterialen geproduceerd worden en een serie standaardmaterialen is reeds uit voorraad beschikbaar. De schommelingsmarge van de beschikbare afmetingen van de O-ringen is zodanig groot en strak gestaffeld, dat nagenoeg iedere toepassing gerealiseerd kan worden. O-ringen zijn gestandaardiseerd in de DIN ISO 3601 (voorheen DIN 3771).


Bijzondere eigenschappen

  • Hoge bedrijfszekerheid
  • kleine inbouwruimten
  • eenvoudige montage
  • economische productie
  • grote beschikbaarheid


Materials

NBR, FKM, EPDM, VMQ, HNBR, FFKM, FVMQ, FEPM, ACM, CR, SBR, CSM, ECO, BR, IIR, IR, AU, EU, NR &  FEP-ommanteld (FKM / FEP ommanteld en VMQ / FEP ommanteld)


Toepassingen

O-ringen worden in alle sectoren van de industriële techniek toegepast. Bij de individuele toe passingen wordt een onderscheid gemaakt tussen in statische (geen relatieve beweging tussen de af te dichten machineonderdelen) en dynamische toepassingen. De overgrote meerderheid van de O-ringen wordt voor de afdichting van rustende of langzaam bewegende machineonderdelen gebruikt.


Kwaliteit

Voor alle standaard O-ringen, waarvoor geen andersluidende, speciale afspraak gemaakt wordt, geldt volgende kwaliteit van de levering.

  • toegestande afwijking conform DIN ISO 3601-1 class B (voorheen DIN 3771-1) vorm- en oppervlakteafwijkingen conform DIN ISO 3601-3 type feature N (former DIN 3771-4 type feature N)
  • aanvaardbaar kwaliteitsniveau DIN ISO 2859-1 AQL 1.5


Toleranties

Binnendiametertoleranties

conform DIN ISO 3601-1 class B (former DIN 3771-1)
Binnenmeterdiameter toleranties conform DIN ISO 3601-1:
Δd1 = ± [( d10,95 x 0,009) + 0,11]

Loading