The wishlist name can't be left blank
Om u beter te kunnen helpen gebruikt sealsupply cookies en vergelijkbare technieken. Door op toestaan te klikken stemt u in met het plaatsen van deze cookies. - meer informatie - Toestaan
Uw webbrowser (Internet Explorer) wordt niet meer ondersteund
Update browser More information
Mijn winkelwagen 0
kwaliteit
kwaliteit Goedgekeurd en gecertificeerd
service
service 24x7 De basis van onze dienstverlening
flexibel
flexibel Ook voor maatwerk
support
+31 (0)38 - 30 32 700

Voor het eerst bestellen?

Vraag een login aan

Bent u al klant?

Klik hier om in te loggen

DOMSEL

DOMSEL Oliekeerringen

Seal Supply heeft ook Domsel oliekeerringen standaard in haar assortiment. De Domsel radiale asafdichting is een afdichtingselement voor bewegende machineonderdelen. Deze asafdichting heeft zich gedurende vele bewezen als afdichting met eersteklas eigenschappen en is gepatenteerd in 12 landen. Het grote voordeel van de Domsel asafdichting ligt in het feit dat de wrijvingswarmte tot 50-60% minder is ten opzichte van traditionele asafdichtingen. Bovendien maakt de lage radiale contactdruk van de afdichtlip tegen de as het gebruik van onverharde stalen loopvlakken mogelijk. De praktijk heeft uitgewezen dat elk oppervlak, ongeacht kwaliteit en afwerking, wordt aangetast door de rubberen lip van conventioneel oliekeerringen met een spiraalveer. De kwaliteit van het loopvlak bepaalt voor een groot gedeelte of lekkage in kritieke omstandigheden leidt het vertragen of te versnellen van lekkage. Bij het uitvoeren van testen met een Domsel afdichting op precisie gedraaide assen zijn wel sporen op de as gevormd die alleen de vorm aannemen van een "superfijne lak" in het contactgebied van de lip, maar veroorzaakte geen wigvormige krassen. Door het ontwerp met een metalen steunring van de relatief korte afdichtlip wordt een drukbereik van 5 tot 10 bar verkregen. De afdichtlip op de Domsel radiale asafdichting is aanzienlijk flexibeler, omdat er in het ontwerp geen noodzaak is om het lipprofiel te versterken of te ondersteunen voor een veer. De afdichtlip sluit gemakkelijker zonder enige opening aan het oppervlak van het af te dichten machineonderdeel en zelfs echte loopfouten zoals statische en dynamische excentriciteit resulteert dit nog steeds in een goede afdichting.

Door twee kragen te combineren is het mogelijk om Domsel radiale asafdichtingen met dubbele lip te vormen met een minimale totale lengte. Dit type is geschikt voor zwaardere toepassingen.

Materialen

Standaard materiaal: HGx36a / NBR

Temperatuurbereik: -20 tot + 100 °C

Bestand tegen: minerale oliën, vetten, was-vloeistoffen, water, zeewater

Uitvoeringen van oliekeerringen

Type A

  • de afdichtlip wijst naar de richting van montage
  • toepassing: standaard, probleemloze afdichting punten

Type B

  • de afdichtlip wijst weg van de richting van montage
  • toepassing: standaard, onproblematische afdichting punten

Type AB

  • de afdichtingslippen wijzen naar richting van montage
  • toepassing: Afdichting van perslucht en gassen. Afdichting voor zwaardere toepassingen met geringe smering

Type AC

  • de afdichtingslippen wijzen naar en weg van de montagerichting
  • toepassing: voor het goed gescheiden houden van twee media

Type BC

  • de afdichtlip wijst weg van de richting van montage
  • toepassing: zoals type AB

De online groothandel voor al uw afdichtingen

Domsel oliekeerringen bestelt u eenvoudig online, telefonisch of via email bij Seal Supply. Met uw eigen webshop account profiteert u van het gemak om de juiste producten snel te vinden. o.a. via onze handige zoekfunctie 'smartsearch'. U heeft hier 24/7 inzicht in de beschikbare voorraad, levertijden en uw prijzen en u kunt te allen tijde bestellingen bij ons plaatsen.

Loading