The wishlist name can't be left blank
Om u beter te kunnen helpen gebruikt sealsupply cookies en vergelijkbare technieken. Door op toestaan te klikken stemt u in met het plaatsen van deze cookies. - meer informatie - Toestaan
Uw webbrowser (Internet Explorer) wordt niet meer ondersteund
Update browser More information
Mijn winkelwagen 0
kwaliteit
kwaliteit Goedgekeurd en gecertificeerd
service
service 24x7 De basis van onze dienstverlening
flexibel
flexibel Ook voor maatwerk
support
+31 (0)38 - 30 32 700

Food

FDA en EC1935/2004

In de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk dat er gewerkt wordt met de juiste materialen, voor de veiligheid en om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Dit geldt ook voor het gebruik van afdichtingen die direct of indirect in contact kunnen komen met voedingsmiddelen. Lang niet alle materialen zijn hier geschikt voor. Voor de voedselveiligheid zijn er richtlijnen opgesteld voor de te gebruiken materialen (compounds) in de voedingsmiddelenindustrie. Twee van de meest belangrijke richtlijnen zijn vastgelegd de Europese richtlijn EC1935/2004 en in de FDA (Food and Drugs Administration, VS).


De juiste afdichting kiezen


Naast bijvoorbeeld melkringen en PS-seals is er ook een aantal compounds O-ringen geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. Seal Supply levert bijvoorbeeld standaard al O-ringen in de compounds VMQ (Silicone, rood), EPDM Peroxide cured, FKM / Viton (bruin), PTFE (wit), diverse Evolast® FFKM compounds, FKM FEP ommanteld & VMQ FEP ommanteld die voldoen aan deze richtlijn(en). We hebben nu veel standaard maatvoeringen VMQ, FKM bruin & EPDM Peroxide met FDA & EC1935/2004 aan onze voorraad toegevoegd, waaronder alle AS (BS)-maten.

Op verzoek van onze klanten kunnen wij voorzien in een zogenaamde Declaration of Compliance (DoC), waarin wij verklaren dat onze afdichtingen in overeenstemming zijn met de geldende Europese regelgeving.


Ga naar:

Alle O-ringen (FDA en/of EC1935/2004)
Melkringen
Rubber-Metaal pakkingringen (elastomet)
PS-seals


Food

Loading