The wishlist name can't be left blank
Om u beter te kunnen helpen gebruikt sealsupply cookies en vergelijkbare technieken. Door op toestaan te klikken stemt u in met het plaatsen van deze cookies. - meer informatie - Toestaan
Uw webbrowser (Internet Explorer) wordt niet meer ondersteund
Update browser More information
Mijn winkelwagen 0
kwaliteit
kwaliteit Goedgekeurd en gecertificeerd
service
service 24x7 De basis van onze dienstverlening
flexibel
flexibel Ook voor maatwerk
support
+31 (0)38 - 30 32 700

Voor het eerst bestellen?

Vraag een login aan

Bent u al klant?

Klik hier om in te loggen

Richtlijnen en verordeningen

Voor de levering van kwalitatief goede, duurzame en veilige producten neemt Seal Supply B.V. uiteraard haar verantwoordelijkheid. Hiervoor wordt o.a. gecontroleerd of onze toeleveranciers leveren conform de CE richtlijnen, oftewel in overeenstemming met de Europese regelgeving. Seal Supply B.V. voldoet in haar leveringen aan REACH en RoHS.


REACH

Registration, Evaluation, Authorization and restriction of CHemicals (REACH) is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de EU geproduceerd of geïmporteerd worden. Producten die milieugevaarlijke stoffen bevatten dienen te zijn voorzien van een Veiligheidsinformatieblad (Material Safety DataSheet). De stoffen die vermeld staan in de Annex XVII lijst (EC1907/2006), mogen niet worden gebruikt in Europa, tenzij een organisatie ontheffing heeft verkregen voor het gebruiken van een specifieke stof van deze lijst. Als REACH op artikelen van Seal Supply B.V. van toepassing is, dan zijn deze Material Safety Datasheets op artikelniveau te downloaden via onze website.


RoHS

De RoHS richtlijn (Restriction of Hazardous Substances-normering) zijn EU-richtlijnen 2011/65/EU (RoHS II) en EU 2015/863 (RoHS III) welke als doel hebben om het gebruik van gevaarlijke stoffen in de elektronische industrie te verminderen. Het betreft onderstaande gevaarlijke stoffen:

  • Lood - Pb
  • Kwik - Hg
  • Cadmium - Cd
  • Zeswaardig chromium - Chroom VI - CrVI+
  • Polybroombifenylen - PBB's
  • Polybroomdifenylethers - PBDE's

PBB's en PBDE's zijn vlamvertragers die in sommige plastics worden gebruikt.


LABS

De LABS eis komt voornamelijk voor in de automotive en heeft als doel om compounds te leveren die vrij zijn van materialen die lakken beïnvloeden. Bij de productie van carrosserie onderdelen in de automobiel industrie wil men kratervorming in de lak voorkomen door inzet van bijvoorbeeld afdichtingen in een productiefase voordat de laklaag aangebracht wordt. Een bekende methodiek om te testen op compounds LABS vrij zijn is de PV 3.10.7, die ontwikkeld is door Volkswagen AG.


Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 0383032700.


FDA en EC1935/2004

In de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk dat er gewerkt wordt met de juiste materialen, voor de veiligheid en om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Dit geldt ook voor het gebruik van afdichtingen die direct of indirect in contact kunnen komen met voedingsmiddelen. Lang niet alle materialen zijn hier geschikt voor. Voor de voedselveiligheid zijn er richtlijnen opgesteld voor de te gebruiken materialen (compounds) in de voedingsmiddelenindustrie. Twee van de meest belangrijke richtlijnen zijn vastgelegd de Europese richtlijn EC1935/2004 en in de FDA (Food and Drugs Administration, VS).


De juiste afdichting kiezen

Naast bijvoorbeeld melkringen en PS-seals is er ook een aantal compounds O-ringen geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. Seal Supply levert bijvoorbeeld standaard al O-ringen in de compounds VMQ (Silicone, rood), PTFE (wit), diverse Evolast® FFKM compounds, FKM FEP ommanteld & VMQ FEP ommanteld die voldoen aan deze richtlijn(en). We hebben nu ook veel standaard maatvoeringen EPDM Peroxide FDA – EC1935/2004 aan onze voorraad toegevoegd, waaronder alle AS (BS)-maten.

Loading